Er du betinget frakendt

Skal du aflægge en kontrollerende køreprøve, som består af både en teori- og køreprøve.

Du har fået en tidsfrist af politiet, som skal overholdes. Hvis den overskrides inddrages dit kørekort.

Jeg vil anbefale dig, at kontakte mig hurtigst muligt efter at du har modtaget tidsfristen, så vi kan planlægge forløbet, da der kan være ventetid på prøver ved politiet. Hvis du skulle være uheldig ikke at bestå enten teori- eller køreprøven, bliver dit kørekort inddraget på stedet, og du må først køre bil igen, når køreprøven er bestået.

Er du ubetinget frakendt

Skal du også aflægge en kontrollerende køreprøve. Du kan aflægge teoriprøven i god tid, men køreprøven kan tidligst aflægges en måned før dommen udløber. Hvis køreprøven aflægges inden, får du dog først kørekortet, når dommen udløber.

Her vil jeg også anbefale dig, at kontakte mig i god tid, da der er en del papirarbejde, der skal ordnes ved Borgerservice og politiet. Det klarer jeg selvfølgelig, men det tager lidt tid at få behandlet papirerne.

Hvis du er frakendt betinget eller ubetinget på grund af spiritus/promillekørsel skal du også gennemføre et alkohol- og trafikkursus (ANT-kursus). Kursusbeviset skal jeg have for at få dine papirer godkendt.

Der er ikke krav om undervisning ved generhvervelse, men mon ikke der er noget, der skal genopfriskes eller nogle dårlige vaner, der skal rettes lidt til 🙂

Ring eller mail så vi kan planlægge et forløb, der passer dig.

Kørselsforbud

Hvis du indenfor 3 år efter, at du har fået dit første kørekort, laver alvorlige forseelser kan du få kørselsforbud.

Dit kørekort vil blive inddraget, og du kan først få det igen, når du har modtaget særlig køreundervisning.

Du skal gennemgå:

  • 8 teorilektioner
  • 8 kørelektioner
  • teori og køreprøve

Er der tale om promillekørsel skal du på alkohol- og trafikkursus, og reglerne om teori og køretimer kan være anderledes.